vopsire-electrostatica-cluj

VOPSIRE ELECTROSTATICA

Vopsirea electrostatic presupune folosirea unei pulberi fine care curge printr-un mecanism de pulverizare, aderă electrostatic la substrat, pe urmă este întărită în cuptoare de încălzire pentru a putea forma un înveliș de vopsea.

Instalatia este dotata cu doua statii de vopsire si cuptor de polimerizare care

are o lungime de 4000 mm, latime de 1200 mm si o inaltime de 2100 mm

Intregul sistem este montat pe un circuit inchis tip conveyor

Vopsirea electrostatică pe câmp este un proces de fabricație care folosește particule încărcate pentru a vopsi o piesă de particule mai eficient. Vopseaua sub formă de pulbere sau lichid atomizat este inițial concepută pentru o piesă de prelucrare conductivă utilizând metode normale de pulverizare și apoi este accelerată la piesa de prelucrat cu o încărcare electrostatică puternică.

Un plus la procesul de acoperire electrostatică este scufundarea piesei conductoare într-un rezervor de vopsea care este apoi încărcat electrostatic. Legătura ionică a vopselei cu metalul creează stratul de vopsea, în care grosimea sa este direct proporțională cu durata în care părțile sunt lăsate în rezervor.

După ce piesele sunt extrase din rezervorul de vopsea, acestea sunt clătite pentru a îndepărta orice vopsea reziduală care nu este legată ionic, lăsând pe suprafața piesei o peliculă subțire de vopsea legată electrostatic.